Overslaan en naar de inhoud gaan
Image
baby wordt onderzocht met handen osteopaat Rose

Behandeling

Wat kunt u verwachten?

Aandacht en zorg voor u!

Na mijn opleiding fysiotherapie aan de Saxion Hogeschool te Enschede heb ik de 5-jarige opleiding tot Osteopaat aan de International Academy of Osteopathy te Zeist afgerond. 

Optimale zorg voor u en kwaliteit van de geboden behandeling staan voor mij voorop en daarom volg ik regelmatig na- en bijscholing. Hierdoor blijf ik op de hoogte van de laatste inzichten en ontwikkelingen binnen mijn vakgebied en heb ik verschillende specialisaties opgebouwd. 

Zo heb ik mij bijvoorbeeld gespecialiseerd in geïntegreerde technieken bij volwassenen, kinderen en baby's, volgens de zogenaamde Frank de Bakker methode. Het volledige overzicht van mijn opleidingen en cursussen kunt u nalezen op mijn linkedin account.

Eerste consult

Wanneer u zich aanmeldt voor een behandeling, zal ik eerst een uitgebreid vraaggesprek met u houden en lichamelijk onderzoek doen. Ik vind het daarbij belangrijk om een goede band met u op te bouwen om zo als Osteopaat meer inzicht te krijgen in uw leefpatroon, het verloop van uw klacht, wat uw beperkingen zijn en hoe u hiermee omgaat. Naar aanleiding van het vraaggesprek en het lichamelijk onderzoek zal ik een behandelplan opstellen en dit met u bespreken. Daarbij kan ik ook advies geven wat u zelf kunt doen om uw klachten te verminderen. Het  eerste consult duurt over het algemeen drie kwartier tot een uur. 

Vervolgconsult

Bij het vervolgconsult zal ik het verloop van de klachten en de reactie op uw vorige behandeling bespreken. Na een kort vraaggesprek zal ik mijn behandeling voortzetten. In de meeste gevallen zijn een beperkt aantal behandelingen (4 à 5) nodig om een duidelijk waarneembaar effect te bereiken. Omdat uw lichaam de kans moet krijgen om van een behandeling te herstellen en een nieuw evenwicht te bereiken vindt de behandeling met ruime tussenpozen plaats. De periode tussen de behandelingen kan variëren van 1 week tot 2 maanden. De tijd die nodig is voor een vervolgconsult voor volwassenen kan variëren van een half uur tot drie kwartier.

Consult baby's & kinderen

Komt u met uw kind naar mijn praktijk dan zal ik samen met u een vraaggesprek houden over de klacht en vervolgens de behandeling starten. Het is belangrijk om het toegestuurde intakeformulier nauwkeurig in te vullen. Het eerste consult duurt net als bij volwassenen driekwartier. De vervolgconsulten duren over het algemeen een half uur.

Afspraak intake inplannen

U wilt graag een afspraak inplannen maar u bent
nog niet eerder bij mij onder behandeling
geweest.

Ik ben al in behandeling

Selecteer via het keuzemenu de voor u
passende vervolgbehandeling.

Wat kun je verwachten?
Eerste consult

Wanneer u zich aanmeldt voor een behandeling, zal ik eerst een uitgebreid vraaggesprek met u houden en lichamelijk onderzoek doen. Ik vind het daarbij belangrijk om een goede band met u op te bouwen om zo als Osteopaat meer inzicht te krijgen in uw leefpatroon, het verloop van uw klacht, wat uw beperkingen zijn en hoe u hiermee omgaat. Naar aanleiding van het vraaggesprek en het lichamelijk onderzoek zal ik een behandelplan opstellen en dit met u bespreken. Daarbij kan ik ook advies geven wat u zelf kunt doen om uw klachten te verminderen. Het  eerste consult duurt over het algemeen drie kwartier.

Illustratie osteopaat aan het werk